دکتر جواد عاملی مازندرانی

متخصص بیماریهای مغز و اعصاب

دکتر جواد عاملی مازندرانی

متخصص بیماریهای مغز و اعصاب

در این وبلاگ بیماریهای مغز و اعصاب، اخبار و پیشرفت های جدید در این زمینه به زبان ساده و قابل استفاده عموم نوشته خواهد شد. بدلیل عدم فرصت کافی امکان پاسخگویی خصوصی مقدور نیست. لذا فقط به سوالاتی که موافقت برای انتشار عمومی در آن درج شده باشد با حفظ محرمانگی پرسشگر و پس از ویرایش مختصر، پاسخ بصورت عمومی منتشر خواهد شد.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

۴ مطلب در اسفند ۱۳۹۶ ثبت شده است

۱۱
اسفند


توزیع داروی نوراستور معادل ایرانی مادوپار


✅ داروی مادوپار که یکی از داروهای اصلی درمان بیماری پارکینسون است در واقع ترکیبی از دو ماده لوودوپا و بنزسرازید است. داروهای ایرانی موجود در داروخانه‌ها از جمله الدورام سی، پارکین سی و یا لوودوپا سی در واقع معادل داروی معروف ساینمت (Sinemet) هستند که از ترکیب دو ماده لوودوپا و کاربی دوپا تشکیل شده است. 


✅ ماده دوم همراه لوودوپا یعنی بنسرازید در مادوپار و کاربی دوپا در ساینمت سبب کاهش عوارض دارویی مثل تهوع و استفراغ و نوسان فشار خون می شود و میزان اثربخشی دارو را بیشتر می کند. در برخی بیماران تحمل مادوپار بهتر از ساینمت و برخی هم بلعکس ساینمت بهتر است. 


✅ متاسفانه تاکنون معادل ایرانی مادوپار موجود نبود که قرار است با نام تجاری نوراستور (Norstor) با مقادیر ۱۲۵ و ۲۵۰ توزیع شود.




👉 www.t.me/Ameli_Office    کانال تلگرام مطب دکتر جواد عاملی


📩 @DrAmeli             راه ارسال سوال📩

  • جواد عاملی مازندرانی
۰۴
اسفند

 🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻پرسش و پاسخ🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻

📩 سوال:


   دختری۲۲ساله و دانشجو هستم که۴ ساله ام اس دارم. الان بعد از امتحانام دچار دوبینی درچشم سمت راستم شدم..۵روز پالس کورتون گرفتم دکتر میگه حرکت و انحراف چشم بهتر شده ولی من همچنان دوبینی چشم سمت راستم برطرف نشده. بنظر شما این دوبینی در یک چشم مربوط به بیماری ام اس ه؟ و بنظر شما الان باید چیکار کنم و چه مدت صبر کنم تا رفع شه؟؟ این مشکل میتونه مربوط به فشار آوردن به چشم موقع امتحانم باشه. و آیا الان با عینک برطرف میشه یا درمان دیگه ای نیاز باشه؟؟

🖋 پاسخ: 👇👇👇


✅ تصاویر ارسالی از هر کدام از چشم‌ها باید در مغز کاملاً بر روی هم منطبق شود تا یک تصور سه بعدی شفاف پدید آید. برای اینکه تصاویر ارسالی از چشم‌ها کاملاً بر هم منطبق شوند باید هر دو چشم با هم هماهنگ حرکت کنند و اینکار بر عهده سیستم عصبی و مغز است. هر گاه این هماهنگی بهم بخورد دو تصویر غیر منطبق بر هم به مغز ارسال می شود و سبب ایجاد حس دوبینی می شود. در این حالت اگر با دست روی یک چشم را بپوشانیم با حذف تصویر دوم دوبینی برطرف می شود.

✅ دوبینی با یک چشم یعنی زمانیکه روی چشم دیگر را می پوشانیم باز هم دو تصویر کنارهم با یک چشم می بینیم. دوبینی تک چشمی بیشتر بدلیل تغییر شکل کره چشم مثل آستیگماتیسم یا تغییر شکل سطح قرنیه و یا جابجایی عدسی چشم پدید می آید و علت مغزی نداشته و علت آن بیماری ام اس نمی باشد.

✅ دوبینی دو چشمی یکی از نشانه‌های شایع در حملات بیماری ام اس است. در بیماری ام اس دوبینی بعلت عدم هماهنگی حرکت چشم‌ها باهم پدید می آید و با بستن یک چشم دوبینی برطرف می شود. در اغلب این موارد دوبینی با پالس کورتن بهتر می شود، گرچه گاهی اوقات کاملاً برطرف نمی شود. دوبینی که بیش از ۶ ماه باقیمانده باشد معمولاً پایدار خواهد ماند.

✅ در دسترس‌ترین راه رفع دوبینی پوشاندن یک چشم است. برخی موارد دوبینی پایدار با عینک پریسم و یا جراحی استرابیسم قابل اصلاح هستند.



👉 www.t.me/Ameli_Office    کانال تلگرام مطب دکتر جواد عاملی

📩 @DrAmeli             راه ارسال سوال📩

  • جواد عاملی مازندرانی
۰۴
اسفند

 🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻پرسش و پاسخ🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻


📩 سوال:

 دختری 18ساله دارم که مدت دوساله به بیماری ام اس مبتلا شده و در طول دوسال از آونکس استفاده میکرد حالا دیگه خسته شده، به پزشکشون عنوان کردیم براشون قرص Diphozel 120 و240 تجویز کردن حالا میخواستم بپرسم این دارو عوارض بیشتری نداره یا آونکس بهتره؟




🖋 پاسخ: 👇👇👇


✅ آنچه مسلم است هر دارویی علاوه بر اثرات مفید عوارض نامطلوبی ممکن است داشته باشد. پیش از آنکه دارویی برای مصرف معرفی شود در آزمایشات بالینی چندین ساله میزان فایده و ضرر آن سنجیده می شود و فقط در صورتی مجوز استفاده را کسب می کند که سود بخشی دارو بیشتر بوده و عوارض نامطلوب  قابل ملاحظه نباشد.

✅ بر همین اساس داروهای ام اس را به داروهای خط اول و دوم و سوم تقسیم می کنند. داروهای خط اول درمان داروهایی هستند که نسبت به داروهای رده‌های بعدی عوارض نگران کننده کمتری دارند اگرچه میزان قدرت خاموش کردن بیماری ام اس در آنها نسبت به گروههای بعدی کمتر است.

✅ دلایل مختلفی برای تغییر دارو وجود دارد. عدم پاسخگویی به درمان، عود بیماری و یا ایجاد پلاک جدید از مهمترین موارد تغییر دارو از خط اول به داروی خط دوم است.

✅ در برخی موارد بدلیل غیر قابل تحمل بودن دارو و منجمله عدم تحمل داروی تزریقی مجبور به تعویض دارو می شویم. دیفوزل ( دی متیل فومارات) و اینترفرونها ( آونکس) همگی داروهای خط اول هستند. گرچه نوع عوارض آنها با هم متفاوت است ولی بطور کلی وزن عوارض آنها با هم مشابه است و در کسانیکه تحمل تزریق ندارند قابل جایگزینی می باشند.

✅ شایعترین عارضه دیفوزل گرگرفتگی و واکنش‌های پوستی و مشکلات گوارشی، تهوع و اسهال است که با افزایش تدریجی و مصرف همزمان دارو با آسپیرین و با غذای پر چرب از شدت آن کاسته می شود.

✅ مهمترین عارضه احتمالی دیفوزل که سبب نگرانی در برخی شده است عفونت ویروسی PML است که موارد آن بسیار نادر بوده است، تا بحال بیش از ۳۵۰ هزار بیمار از این دارو استفاده کرده‌اند درحالیکه تنها ۴-۵ مورد از این عفونت گزارش شده است. بنابراین دارو ایمنی قابل توجهی دارد.


👉 www.t.me/Ameli_Office    کانال تلگرام مطب دکتر جواد عاملی

📩 @DrAmeli             راه ارسال سوال📩

  • جواد عاملی مازندرانی
۰۴
اسفند


🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻پرسش و پاسخ🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻


📩 سوال:



من بیمار مبتلا به ام اس هستم که ۱۱بهمن بخاطر ایجاد هاله در چشم راست  بستری شدم و پالس ۱۰ روز گرفتم و الان ۱۲ روزه ترخیص شدم ولی هنوز احساس هاله در چشم راستم کامل برطرف نشده است. می‌خواستم بدونم نظر شما برای برطرف شدن کامل چیه؟؟ باید بیشتر از این۱۲ روز صبر کنم  یا دوباره پالس بگیرم ؟؟


🖋 پاسخ: 👇👇👇


✅ درمان معمول التهاب عصب چشم پالس کورتن ۱ گرم به مدت ۳-۱۰ روز بر حسب شدت آسیب بینایی و پاسخ به درمان می باشد. در موارد خفیف ۳ روز کافی است و در موارد شدید تا ۱۰ روز ادامه داده می شود.

✅ در مواردی که اختلال دید با پالس کورتن بهبودی قابل ملاحظه نداشته باشد می توان از روش‌ دیگر درمان مثل پلاسمافرزیس( تعویض پلاسما) و یا تزریق IVIG کمک گرفت.

✅ هر قدر شدت آسیب بینایی در ابتدا بیشتر باشد احتمال باقی ماندن درجاتی از تاری دید بیشتر است.



👉 www.t.me/Ameli_Office    کانال تلگرام مطب دکتر جواد عاملی

📩 @DrAmeli             راه ارسال سوال📩

  • جواد عاملی مازندرانی