عوارض جانبی دارویی دیفوزل
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻پرسش و پاسخ🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
📩 سوال:
دختری 18ساله دارم که مدت دوساله به بیماری ام اس مبتلا شده و در طول دوسال از آونکس استفاده میکرد حالا دیگه خسته شده، به پزشکشون عنوان کردیم براشون قرص Diphozel 120 و240 تجویز کردن حالا میخواستم بپرسم این دارو عوارض بیشتری نداره یا آونکس بهتره؟
🖋 پاسخ: 👇👇👇
✅ آنچه مسلم است هر دارویی علاوه بر اثرات مفید عوارض نامطلوبی ممکن است داشته باشد. پیش از آنکه دارویی برای مصرف معرفی شود در آزمایشات بالینی چندین ساله میزان فایده و ضرر آن سنجیده می شود و فقط در صورتی مجوز استفاده را کسب می کند که سود بخشی دارو بیشتر بوده و عوارض نامطلوب قابل ملاحظه نباشد.
✅ بر همین اساس داروهای ام اس را به داروهای خط اول و دوم و سوم تقسیم می کنند. داروهای خط اول درمان داروهایی هستند که نسبت به داروهای ردههای بعدی عوارض نگران کننده کمتری دارند اگرچه میزان قدرت خاموش کردن بیماری ام اس در آنها نسبت به گروههای بعدی کمتر است.
✅ دلایل مختلفی برای تغییر دارو وجود دارد. عدم پاسخگویی به درمان، عود بیماری و یا ایجاد پلاک جدید از مهمترین موارد تغییر دارو از خط اول به داروی خط دوم است.
✅ در برخی موارد بدلیل غیر قابل تحمل بودن دارو و منجمله عدم تحمل داروی تزریقی مجبور به تعویض دارو می شویم. دیفوزل ( دی متیل فومارات) و اینترفرونها ( آونکس) همگی داروهای خط اول هستند. گرچه نوع عوارض آنها با هم متفاوت است ولی بطور کلی وزن عوارض آنها با هم مشابه است و در کسانیکه تحمل تزریق ندارند قابل جایگزینی می باشند.
✅ شایعترین عارضه دیفوزل گرگرفتگی و واکنشهای پوستی و مشکلات گوارشی، تهوع و اسهال است که با افزایش تدریجی و مصرف همزمان دارو با آسپیرین و با غذای پر چرب از شدت آن کاسته می شود.
✅ مهمترین عارضه احتمالی دیفوزل که سبب نگرانی در برخی شده است عفونت ویروسی PML است که موارد آن بسیار نادر بوده است، تا بحال بیش از ۳۵۰ هزار بیمار از این دارو استفاده کردهاند درحالیکه تنها ۴-۵ مورد از این عفونت گزارش شده است. بنابراین دارو ایمنی قابل توجهی دارد.
👉 www.t.me/Ameli_Office کانال تلگرام مطب دکتر جواد عاملی
📩 @DrAmeli راه ارسال سوال📩