دکتر جواد عاملی مازندرانی

متخصص بیماریهای مغز و اعصاب

دکتر جواد عاملی مازندرانی

متخصص بیماریهای مغز و اعصاب

در این وبلاگ بیماریهای مغز و اعصاب، اخبار و پیشرفت های جدید در این زمینه به زبان ساده و قابل استفاده عموم نوشته خواهد شد. بدلیل عدم فرصت کافی امکان پاسخگویی خصوصی مقدور نیست. لذا فقط به سوالاتی که موافقت برای انتشار عمومی در آن درج شده باشد با حفظ محرمانگی پرسشگر و پس از ویرایش مختصر، پاسخ بصورت عمومی منتشر خواهد شد.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

۲ مطلب در آذر ۱۴۰۳ ثبت شده است

۲۴
آذر

 

داروی tolebrutinib برای درمان نوعی از ام‌اس که بدون حمله سیر پیشرونده دارند مورد پذیرش اولیه سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفت.

 

مشکل بسیاری از داروهای ام‌اس عدم توانایی عبور از سد خونی مغز و رسیدن به محل التهاب است. در برخی از بیماران ام‌اس گرچه ظاهرا حمله جدیدی رخ نمی‌دهد اما در محل پلاک‌های قبلی التهاب بصورت آتش زیر خاکستر وجود دارد و کم کم سبب ناتوانی در راه رفتن و حرکت بیمار می‌شود. به این نوع از ام‌اس، ام‌اس پیشرونده ثانویه می‌گویند.

 

داروی تولبروتینیب که یک داروی خوراکی با مولکول کوچک است براحتی از سد خونی مغزی عبور و با تاثیر بر روی لنفوسیت‌های گروه ب و میکروگلیا‌های فعال در محل آسیب، سبب کاهش التهاب و کند کردن سیر پیشرفت ناتوانی تا ۳۱ درصد و ایجاد بهبودی در علائم در ۱۰ درصد بیماران شده است.

  • جواد عاملی مازندرانی
۰۱
آذر

سندروم سوزش دهان یکی از اختلالات نادر درد و سوزش دهان بویژه در خانم‌ها بعد از یائسگی است. 

در سندروم سوزش دهان بیمار احساس سوزش و گزگز و درد زبان و کام و گاه لب‌ها و احساس مزه فلزی و تلخی در دهان دارد. 

 

در بسیاری از بیماران این درد و سوزش با اضطراب و افسردگی و اختلال خواب همراه است و سبب تشدید سوزش دهان می‌شود 

 

گاهی اوقات دندان مصنوعی نامناسب سبب تحریک و سوزش شده است. از علل دیگری که باید بررسی شود برفک کاندیدایی دهان و لیکن پلان، زبان جغرافیایی و حساسیت به مواد دندانی است.

 

از علل دیگر سوزش دهان، عوارض داروهایی مثل آنتی‌هیستامین‌ها، داروهای فشار خون مثل انالاپریل، کمبود ب۱۲، ب۶، ویتامین د، آهن و زینک، برگشت اسید معده، دیابت و کم‌کاری تیروئید است. 

 

در برخی موارد هیچکدام از علل فوق وجود ندارد و علت سندروم سوزش دهان ناشناخته باقی می‌ماند.

 

در برخی بیماران جویدن کلونازپام و سپس بیرون ریختن آن، گاباپنتین، آلفا لیپوئیک اسید و محرک بزاقی پیلوکاپین سبب کاهش سوزش می‌شود

  • جواد عاملی مازندرانی