دکتر جواد عاملی مازندرانی

متخصص بیماریهای مغز و اعصاب

دکتر جواد عاملی مازندرانی

متخصص بیماریهای مغز و اعصاب

در این وبلاگ بیماریهای مغز و اعصاب، اخبار و پیشرفت های جدید در این زمینه به زبان ساده و قابل استفاده عموم نوشته خواهد شد. بدلیل عدم فرصت کافی امکان پاسخگویی خصوصی مقدور نیست. لذا فقط به سوالاتی که موافقت برای انتشار عمومی در آن درج شده باشد با حفظ محرمانگی پرسشگر و پس از ویرایش مختصر، پاسخ بصورت عمومی منتشر خواهد شد.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

راههای تعیین فعال بودن ام اس

چهارشنبه, ۱۷ مرداد ۱۳۹۷، ۰۷:۳۵ ب.ظ
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻پرسش و پاسخ🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻


📩 سوال:

 من خانمی  ۳۸ ساله هستم حدوداً ۹ ساله که ام اس دارم. اوایل مریضیم زیاد خسته می شدم. در این مدت ۸ سال فقط ۴سال پیش به دلیل حمله کورتون مصرف کردم. مدت یک ساله که ام ار ای نگرفتم. نظر دکترم اینه که جواب ام ار ای من به خودم اصلا شبیه نیست یعنی پلاک ها در حال فعال شدن هستند ولی حال خودم خوبه خوبه.
من خانم شاد و با انرژی هستم و همین باعث شده تا با مریضی بجنگم.
آیا امکان داره که من خوب شده باشم و آیا این بیماری قابل درمان هست؟


🖋 پاسخ: 👇👇👇


✅ با توجه به نداشتن علامت جدید در طی چهار سال گذشته و وجود تنها یک حمله نیازمند درمان با کورتن طی ۸ سال، از لحاظ بالینی و علایم، بنظر نمی رسد بیماری شما چندان فعال باشد.

✅ اما برای تعیین فعال بودن بیماری نمی توان فقط به علایم و نشانه‌های بالینی و معاینات تکیه کرد. در بسیاری از موارد بدون اینکه بیمار دچار علامت جدیدی بشود، پلاک‌های جدید در مغز ایجاد می شود و همین پلاک‌ها احتمال بروز ناتوانی در آینده را بیشتر می کند. به همین دلیل است که برای ارزیابی فعال بودن بیماری علاوه بر معاینات دوره‌ای لازم است ام آر آی دوره‌ای هم انجام شود.

✅ درمان‌های فعلی بیماری گرچه درمان کننده قطعی بیماری نیستند اما تا حدود زیادی سبب جلوگیری از عود بیماری و افزایش پلاک می شوند. مطالعات ۱۵-۲۰ ساله در مورد اینترفرونها که قدیمی‌ترین درمانهای بیماری هستند نشان داده است، در کسانیکه هرچه زودتر، در همان اوایل بیماری تحت درمان قرار گرفته‌اند تا حدود ۸۰ درصد جلوی پیشروی ثانویه و ناتوانی‌های بعدی گرفته شده است. به همین دلیل درمان بیماری از همان ابتدای تشخیص ضرورت دارد.

✅ ارتباط بین استرس و بیماری ام اس و همینطور پیشرفت بیماری، بسیار پیچیده و حل نشده است. برخی مطالعات نشان داده‌اند که استرس در بروز عود بیماری و پیشرفت آن نقش دارد. هر قدر استرس شدیدتر و مدت مواجهه با استرس بیشتر باشد احتمال عود را بیشتر ارزیابی کرده‌اند. واکنش فرد به استرس و نحوه تطابق با آن نیز بسیار مهم است. کسانیکه بدنبال استرس دچار واکنش‌های اضطرابی شدید و تغییرات شدید ضربان قلب می شده‌اند بیشتر در معرض عود و حمله قرار داشته‌اند. به همین دلیل در کسانیکه در معرض استرس‌های ممتد و شدید قرار دارند و دچار تنش و اضطراب مداوم هستند، رواندرمانی و درمان دارویی کاهنده شدت تنش و اضطراب توصیه می شود.


👉 www.t.me/Ameli_Office    کانال تلگرام مطب دکتر جواد عاملی

📩 @DrAmeli             راه ارسال سوال📩
  • جواد عاملی مازندرانی

استرس

ام ار ای

ام اس

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی