سرگیجه و ام اس
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻پرسش و پاسخ🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
📩 سوال:
من ٢٨ سالمه و ٦ ساله که ام اس دارم. تقریبا ٢سال هستش که فینگولیمد میخورم. میخواستم بدونم چه جور سرگیجه ای برای ام اس هستش و حمله تلقی میشه و باید پیگیر بود.
🖋 پاسخ: 👇👇👇
✅ سرگیجه یکی از علایم شایع در بیماری ام اس است بطوریکه حدود ۳۰-۵۰ درصد بیماران تجربه سرگیجه را خواهند داشت. بطور کلی سرگیجه به احساس غیر واقعی چرخش و یا حرکت محیط و یا خود فرد گفته می شود. یعنی در حالیکه فرد بی حرکت نشسته، احساس می کند می خواهد به یک طرف منحرف شود و یا اطاق حرکت می کند. معمولاً سرگیجه با مشکل تعادل در راه رفتن و حالت تهوع همراه می شود.
✅ سرگیجه از علایم شایع بیماریهای گوش و همینطور بیماریهای مختلف مغزی از جمله ام اس می باشد. در واقع شایعترین علت سرگیجه، سرگیجه خوش خیم وضعیتی است که بعلت حرکت رسوبات کلسیمی در مجاری نیمدایره گوش داخلی پدید می آید. این سرگیجه بصورت دورهای تکرار می شود و با حرکت سر تشدید می یابد.
✅ سرگیجه هایی که با وزوز گوش و کاهش شنوایی و یا درد گوش همراه باشند بیشتر منشأ گوشی دارند. ولی اگر سرگیجه با دوبینی، مشکل حسی در صورت یا بدن و یا ضعف در دست و پا همراه باشد نشانگر آسیب مغزی است. بعلاوه در معاینه علایمی وجود دارد که پزشک می تواند تعیین کند علت سرگیجه گوش است یا آسیب مغزی.
✅ در بیماری ام اس نیز سرگیجه باید خصوصیات آسیب مغزی را داشته باشد تا از علایم بیماری محسوب شود. ایجاد پلاک در ساقه مغز و مخچه سبب این نوع سرگیجه در بیمار ام اس می شود. اگر سرگیجه جدید ایجاد شود و حداقل یک روز باقی بماند نیازمند بررسی از لحاظ حمله جدید است.
👉 www.t.me/Ameli_Office کانال تلگرام مطب دکتر جواد عاملی