علت تشنج چیست؟
هر عاملی که سبب آسیب به مغز شود می تواند موجب ایجاد تشنج شود. در اکثر موارد با رفع علت آسیب رسان تشنج هم متوقف می شود. در اغلب موارد هیچ علت خاصی برای صرع یافت نمیشود. در میان علل شناخته شده شایعترین علل تشنج و صرع را بیماریهای رگهای خونی مغز (سکته مغزی)، ضربه مغزی، نقص های مادرزادی، عفونت مغزی، سوء مصرف داروها مثل ترامادول و برخی موادمثل کراک و شیشه، تومور مغزی و بیماریهای تحلیل برنده مغز (دژنراتیو) تشکیل می دهند.
علل شایع تشنج بر حسب محدوده سنی شروع صرع متفاوت است. در کودکان زیر 14 سال شایعترین علت شناخته شده نقوص مادرزادی بوده است. از علل دیگر صرع در این سنین نرسیدن اکسیژن به مغز در حوالی تولد، اختلالات متابولیسم بدن و عفونت های مغز است. در حالیکه در افراد مسن شایعترین علل صرع را سکته و بیماریهای عروق مغزی، بیماریهای دژنراتیو مغز و تومورها تشکیل میدهند.
برخی عوامل سبب تسهیل بروز حمله تشنج می شوند اما علت تشنج نیستند. بنابراین با جلوگیری از این عوامل می توان از تکرار حمله تشنج جلوگیری کرد. هیجانات شدید، فعالیت شدید، موسیقی بلند، نور فلاش، تب، دوره عادت ماهیانه زنان، بی خوابی از جمله این عوامل هستند.