ریتوکسیماب
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻پرسش و پاسخ🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🆔 @Ameli_Office
📩 سوال:
مادرم ۴۸ سال سن دارند، دکتر ایشان تشخیص MS دادهاند و داروی ریتوکسان رو تجویز کردند. خواستم نظر شما رو در مورد این داروی ریتوکسان بدونم(که گفتن باید ۶ ماه یکبار تزریق بشه) ؟؟
🖋 پاسخ: 👇👇👇
✅ همانطور که میدانید بیماری ام اس در واقع یک بیماری سیستم ایمنی است که بدلیل حمله لنفوسیت ها به سیستم عصبی پدید می آید. لنفوسیتها دو نوع کلی T و B دارند و تا بحال تمام توجهات و درمانها برای کنترل سلولهای T بوده است. اخیراً توجهات بسوی مهار لنفوسیت B معطوف شده است.
✅ ریتوکسیماب یک آنتی بادی خالص شده بر علیه انواعی از لنفوسیت B که در ایجاد بیماری نقش دارند است. در ریتوکسیماب هم پروتئین انسانی و هم پروتئین موش وجود دارد و همین امر سبب واکنشهای حساسیتی موقع تزریق می شود.
✅ داروی مشابه و جدیدتر بنام اکرلی زوماب است که در تولید آن فقط از پروتئین انسانی استفاده شده است. داروی اکرلی زوماب توسط FDA برای درمان بیماری ام اس مورد تایید قرار گرفته است. اما بعلت مشابهت دو دارو با هم و مطالعات وسیع بر روی ریتوکسیماب و ارزانتر بودن آن، ریتوکسیماب هم بصورت گستردهای برای درمان بیماری ام اس بکار می رود. داروی اکرلی زوماب فعلاً خیلی گران است.
✅ وجود پروتئین موش در ریتوکسیماب ممکن است سبب واکنشهای حساسیتی مثل کهیر و خارش و تنگی نفس در ابتدای تزریق شود که معمولاً تزریق آهسته و پیش درمان با کورتن و داروهای ضد حساسیت از شدت آن می کاهد. این واکنشها در اکرلی زوماب کمتر بروز می کند.
✅ از آنجاییکه اگر بیماری مبتلا به هپاتیت باشد این دارو ممکن است سبب فعال شدن آن شود قبل از درمان باید آزمایشات ابتلا به هپاتیت ویروسی انجام شود.
✅ این دارو بصورت هر شش ماه وریدی تزریق می شود. گاهی اوقات یک ماه بعد از تزریق اول یک نوبت دیگر هم دارو تجویز می شود.