عوارض دارویی و تعویض فینگولیمد با ریتوکسیماب
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻پرسش و پاسخ🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
📩 سوال:
بدلیل داشتن عفونت های مکرر هنوز موفق به تزریق ریتوکسیماب نشدم و حدود ۴ماه هست که فینگولیمد را مصرف نکردم. آیا صلاح برای شروع مجدد قرص هست یا نه؟ واگر هست باید بستری شوم؟ من از سال ۹۳ قرص مصرف میکردم و عوارضی نداشتم.
🖋 پاسخ: 👇👇👇
✅ با هر دو داروی فینگولیمد و ریتوکسیماب احتمال بروز عفونتها بیشتر می شود و به همین دلیل قبل از شروع باید زمینه بروز عفونتها بررسی و درمان شود. در موارد عفونتهای شدید باید فینگولیمد موقتا قطع شود تا عفونت کاملاً درمان شود.
✅ در مورد فینگولیمد بویژه باید ایمنی نسبت به ویروس آبله مرغان، زونا و در مورد ریتوکسیماب ایمنی و آلودگی به ویروس هپاتیت باید بررسی شود. در هر دو مورد آزمایش آلودگی به سل، عفونتهای تنفسی و ادراری بررسی می شود.
✅ برای قطع فینگولیمد و شروع ریتوکسیماب، حدود دو ماه می توان فاصله انداخت. فاصله بیش از دو ماه خطر عود و پلاک جدید را زیاد می کند.
✅ اگر بعد از یک ماه از مصرف فینگولیمد به هر دلیلی دارو بیش از دو هفته قطع شده باشد، برای شروع مجدد باید مراقبت از لحاظ ضربان قلب و فشار خون و نوار قلبی به مدت ۶ ساعت انجام شود.
✅ در مواردی که فینگولیمد سبب عوارضی مثل عوارض چشمی، قلبی، کبدی شده باشد و یا علیرغم مصرف دارو، عود و یا پلاکهای جدید بروز کند، لازم است با داروی دیگری مثل تایسابری یا ریتوکسیماب یا آلمتوزوماب جابجا شود.
👉 www.t.me/Ameli_Office کانال تلگرام مطب دکتر جواد عاملی
📩 @DrAmeli راه ارسال سوال📩