دکتر جواد عاملی مازندرانی

متخصص بیماریهای مغز و اعصاب

دکتر جواد عاملی مازندرانی

متخصص بیماریهای مغز و اعصاب

در این وبلاگ بیماریهای مغز و اعصاب، اخبار و پیشرفت های جدید در این زمینه به زبان ساده و قابل استفاده عموم نوشته خواهد شد. بدلیل عدم فرصت کافی امکان پاسخگویی خصوصی مقدور نیست. لذا فقط به سوالاتی که موافقت برای انتشار عمومی در آن درج شده باشد با حفظ محرمانگی پرسشگر و پس از ویرایش مختصر، پاسخ بصورت عمومی منتشر خواهد شد.

عوارض دارویی و بیماری پارکینسون

جمعه, ۲۴ آذر ۱۳۹۶، ۰۹:۵۷ ب.ظ

📩 سوال:

پدری دارم ۷۸ ساله، دچار بیماری پارکینسون سال ۸۶ و ۹۶ مورد عمل جراحی مغز قرار گرفته و لخته ی خون خارج کردن در حال حاضر ۴نوبت در روز مادوپار مصرف میکند.

حدود ۱تا ۲ ساعت بعد از مصرف دارو دچار لرزش شدید فک شده به طوری که قادر به صحبت کردن نمی‌باشد به همراه ضعف شدید و تپش قلب که حدودا یک ربع تا بیست دقیقه این حالت طول می‌کشد. جهت رفع این علایم چه راه حلی را توصیه می‌فرماید


🖋 پاسخ: 👇👇👇


🔴 بیماری پارکینسون در اثر کمبود دوپامین در مغز معمولاً در سنین بالای ۵۰ سال بصورت لرزش دست، کندی و کاهش حرکت و سفتی در دست و پا و حالت خمیده در ستون فقرات نمایان می شود.

🔴 برای درمان علامتی معمولاً از داروهای دوپامین مثل مادوپار، یا تحریک کننده گیرنده‌های دوپامین مثل سیفرول یا آمانتادین، یا داروهای مهار کننده متابولیسم و بی اثر شدن دارو مثل سلژیلین و در موارد مقاوم به درمان جراحی کاشت تحریک الکتریکی مغزی (DBS) استفاده می‌شود.

🔴 به مرور زمان معمولاً بعد از ۵- ۱۰ سال از شروع درمان با مادوپار کم‌کم از میزان پاسخ اولیه به دارو کاسته می شود و اثر دارو زودتر ناپدید شده و نیاز به افزایش تدریجی مقدار دارو پدید می آید.

🔴 با افزایش مقدار دارو گاهی اوقات در نقطه اوج اثر دارو که حدود ۳۰-۹۰ دقیقه بعد از مصرف دارو است حرکات اضافی در صورت و دست و پا ایجاد می شود و بعد از آن بتدریج از شدت این حرکات کم شده تا حالت سفتی و جمود که ناشی از رفع اثر دارو است ظاهر شود.

🔴 برای کاستن از عارضه حرکات اضافه اوج اثر دارو پس از ارزیابی علایم و نوع و مقدار داروهای مصرفی توسط پزشک معالج برخی توصیه کمک کننده است گرچه شاید مشکل کاملا بر طرف نشود.

✔️ مراقبت در رژیم غذایی؛ مصرف همزمان مادوپار با مواد پروتئینی سبب اختلال جذب و اثر دارو می شود. بهتر است دارو با آب میوه یا شکم خالی مصرف شود و حدود یک ساعت با رژیم غذایی پر پروتئین فاصله داده شود.

✔️ کم کردن فاصله مصرف مادوپا و در عوض کاستن از مقدار هر وعده دارو

✔️ استفاده از داروهای آهسته رهش مثل مادوپار یا سینمت آهسته رهش (Sinemet CR)

✔️ کاستن از مقدار مادوپار و استفاده از داروهای حاوی مهار کننده متابولیسم دارو مثل استالوو یا استاپارکین




کانال تلگرام: www.t.me/Ameli_Office




  • جواد عاملی مازندرانی

DBS

سیفرول

مادوپار

پارکینسون

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی